често задавани въпроси

обща информация

Hills of Rock ще се проведе на 25, 26 и 27 юли 2024г.

Мястото на фестивала е ул. Ясна поляна (в началото на Гребен канал), а GPS локация на Hills of Rock можете да видите тук.

Тази година на разположение ще бъдат два алтернативни входа за достъп. Главният вход остава познатият досега, който можете да достъпите от ул. Владивосток. Допълнителният вход ще можете да достъпите от бул. Копривщица, вървейки от източния край на стадион Пловдив.

Мястото на фестивала е ул. Ясна поляна (в началото на Гребен канал), а GPS локация на Hills of Rock можете да видите тук.

Вашите билети не включват паркомясто. По тази причина препоръчваме да използвате обществен транспорт. В близост до фестивалната зона преминават автобуси 10, 22, 37, 44, 17, 15.

На главната сцена (Main Stage) участие взимат Amon Amarth, Bring Me The Horizon, Korn, Skindred, Suicidal Tendencies, Spiritbox, Imminence, Baroness, Pain, Loathe, Combichrist, Frail Body, Ghost Kid, Me and My Devil, Massive Wagons.

На сцена Stroeja очакваме Panican Whyasker, Joker Out, Portokal, Kokosha glava, Kontrol, Last Hope, Expectations, TDK, Babyface clan, Zhlach/Grigovor/Gena, Ali, No More Many More, Amoral, Woomb, O.H., Nocktern, Gigashadow

На сцена На тъмно се качват La Ganga Cale, N.O.H.A, Sevi, Kerana, Fyeld, Rewind!, Coolden, Terpentina, Spalni Mesta, Tsar Plah, Toy Letters, The Fourtones, Death Row, Coven 5, Ribka.

Можете да разгледате програмата на Hills of Rock 2024 по дни и часове тук.

ВАЖНО: Тази информация може да бъде актуализирана.
 
Hills of Rock 2024 ще отвори врати около 15:30 на 25.07. Всеки ден, изпълненията на главна сцена ще продължават до 00:15. Изпълненията на останалите сцени ще продължават до около 01:50.
 
Следете секция „Новини„, както и електронната си поща, за актуализации.

Можете да влезете по всяко време след отварянето на вратите. Имайте предвид, че препоръчваме да дойдете възможно най-рано.

Най-голяма част от посетителите идват между 19:00 и 21:00ч. Ако можете да пристигнете преди този час, ще намалите значително времето за достъп до фестивалната зона.

билети

Билети за Hills of Rock 2024 можете да откриете:

 • онлайн на www.ticketstation.bg.
 • в магазини „На тъмно“
 • на касите на Fast Pay
 • в платформата за препродажба TicketSwap

Билети, закупени от други места, могат да бъдат недействителни – бъдете внимателни. На разположение са тридневни, еднодневни и къмпинг билети. Не се предлагат VIP билети. Можете да видите текущите цени на билетите в секция „Билети

Деца до 10г. включително (ненавършени 11) могат да заповядат БЕЗ необходимост от билет, задължително с пълнолетен придружител и попълнена Декларация за придружител.

По изключение, предоставяме безплатен достъп за деца, ненавършили 13г., ако техните придружители са със закупени билети за непроведеното издание през 2023.

Ако сте в неравностойно положение, имате издадено удостоверение за определена степен на инвалидност от ТЕЛК и искате да посетите фестивала, молим да се свържете с нас на info@festteam.bg, за да опитаме да осигурим най-доброто преживяване за Вас.

Не, къмпинг билетите се продават отделно. Вижте повече в секция „Билети„.

Не. Ако сте закупили промоционален билет за отмененото издание през 2023 и не сте получили възстановяване на средства, можете да заповядате директно на фестивала.

В случай, че е необходимо допълнително действие, ще Ви информираме на мейла, от който сте закупили билета си.

Към момента не е нужно да правите нищо. Ако не сте получили възстановяване на средства, ще можете да използвате този билет за достъп до Hills of Rock 2024.

Билети за Hills of Rock можете да закупите със здравна застраховка от Euroins. Можете да разгледате какво включва застраховката на този линк. Стойността ѝ се равнява на 7% от стойността на избрания билет. Освен това, можете да закупите билет/и на разсрочено плащане с 0% оскъпяване от TBI по една от две схеми на изплащане. Прочетете повече тук.

Според Общите условия на Организатора на Hills of Rock 2024 – Fest Team, с които се съгласявате при покупка, не можете да върнете билета си.

Можете да предложите своя билет в единствената платформа за сигурна препродажба на билети – TicketSwap. Можете да прочетете повече тук.

Билетите за Hills of Rock 2024 не са поименни и няма да бъдат проверявани имената, изписани на Вашия билет.

Въпреки това, не закупувайте билети от непознати, ако не се предлагат през платформата TicketSwap. В никакъв случай не купувайте гривни и каквито и да е атрибути за достъп от лица на улицата – в 100% от случаите, това е измама.

НЕ печатайте билета си – можете да го покажете от екрана на своя смартфон, или да го заредите в Apple Wallet. Нека помогнем за опазването на природата 🙂

правила за достъп

В зоната на Hills of Rock е разрешено внасянето само на малък обем лични вещи и дрехи. За ваше улеснение добавяме списък на някой разрешени неща, за които може да възникнат въпроси:

 • Слънцезащитен крем;
 • Репелент (препарат за предпазване от ухапване от насекоми) – да НЕ е под формата на аерозол/в опаковка под налягане;
 • Запалка;
 • Цигари/Е-цигари;
 • до 0,5 л. пластмасова бутилка с вода /капачката ще бъде премахната на входа/;
 • Медикаменти (астма спрей, хапчета и др.);
 • Външна батерия за зареждане на телефон (powerbank);
 • Разтвор за контактни лещи;
 • Дезинфектант за ръце;
 • Инсулинова спринцовка (НЕ нормална спринцовка, а такава с много къса игла), максимално позволена е 1 спринцовка;
 • Малка бутилка инсулин;
 • Бебешка количка/кошница.

На територията на Hills of Rock 2024 ще бъде на разположение зона за съхранение на лични вещи! Там ще можете да оставите предмети, отнети от Вас от охраната, защото попадат в списъка със забранени вещи. Зоната за съхранение на лични вещи е платена услуга, за която ще бъдете таксуван/а.

Изрично забранени са:

 • Вещества, чиято употреба е забранена от закона;
 • Наркотични вещества и принадлежности за тяхната употреба;
 • Хладни, огнестрелни оръжия и други средства за самозащита (като например, но не само, всякакви размери ножове, газови пистолети, лютив спрей) или други опасни предмети, които могат да се използват като оръжия;
 • Запалими вещества или течности, включително аерозоли;
 • Маркери, спрейове;
 • Раници и чанти с вместимост по-голяма от 15 литра или около 35х25х12 см са изрично забранени
 • Стъклени и пластмасови контейнери, стъклени/метални/пластмасови бутилки, метални чаши и твърди опаковки;
 • Храна и алкохол, внесени отвън;
 • Вода за един човек в разфасовка по-голяма от 0,5 литра
 • Чадъри – ако вали, молим да вземете дъждобран; банери, факли, пръчки (вкл. селфи стикове);
 • Обемисти предмети, столове, кутии, шалтета, спални чували и палатки;
 • Велосипеди, скейтборди, ховърборди, електрически скутери и други превозни средства;
 • Лазери, светещи пръчки;
 • Устройства, произвеждащи шум – свирки, звънци и др.;
 • Колани-вериги, обвити ремъци и колани със шипове (конусни шипове);

Забранено е внасянето на професионална техника за заснемане от какъвто и да е тип, вкл. GoPro. Напълно забранено е да се използват дронове на територията на фестивала. Вижте пълния списък с разрешени и забранени предмети тук.

По време на Hills of Rock 2024, ще имате достъп до зона за съхраняване на лични вещи. В случай на необходимост, ще можете да оставите своите лични принадлежности там. Зоната за съхранение ще бъде отбелязана на картата на фестивала, за да се ориентирате къде ще бъде разположена. Имайте предвид, че за използване на зоната за съхранение ще бъдете таксуван/а. В зоната за съхранение бихте могли да оставите всички лични принадлежности, с които можете да не бъдете допуснат/а до зоната на събитието. Препоръчваме да се запознаете със списъка със забранени вещи, преди да ни посетите.

Многократното влизане и излизане в рамките на един фестивален ден е забранено. Разбира се, притежателите на тридневни билети ще могат да достъпят събитието след приключване на първия фестивален ден. При влизане може да се наложи да представите документ за самоличност.

Позволено е да се снима САМО с телефон и фотоапарат тип „сапунерка“ (такъв, който не позволява смяна на обектива). Забранено е да се внася професионална или полупрофесионална фото или видео техника. Изрично забранено е използването на дронове.

Забранено е внасянето на храни и напитки от всякакъв тип в рамките на фестивала, с изключение на детски храни.

На Hills of Rock 2024 ще имате достъп до огромно разнообразие от места за хапване и пийване, вкл. веган опции.

Позволено е внасянето на вода в разфасовки до 500ml на човек. В случай на екстремно високи температури е възможно това количество да бъде увеличено на 750ml.

разплащания и разни

Плащанията в зоните за хранене се осъществяват САМО с лични безконтактни карти, без оглед техния издател, или с безконтактни карти за разплащания Fest Card. Пари в брой не се приемат, освен за издаване на Fest Card. Плащанията на мърч зоната могат да бъдат осъществявани в брой, с лична безконтактна карта или с Fest Card. Горещо препоръчваме да вземете своята лична безконтактна карта, с която да осъществявате плащания по време на събитието.

По време на Hills of Rock можете да използвате:

 1. Лични безконтактни карти – можете да осъществявате плащания с Ваша безконтактна карта, независимо от нейния издател (вкл. Revolut)
 2. Ако не разполагате с лична безконтактна карта, ще можете да закупите* карта за разплащания Fest Catering:
  1. Картата се издава в рамките на събитието и важи само до края му
  2. Таксата за издаване на пластика е 2лв.
  3. Сумите, заредени в картата, не могат да бъдат използвани а в рамките на друг концерт на Fest Team.
  4. Сумите, заредени в картата, могат да се използват във всички фестивални дни.

* Можете да платите в брой, за да закупите Fest Catering безконтактна карта.

Плащанията в мърч зоната са възможни в брой, с банкова карта или с Fest Card. Плащанията се осъществяват с подкрепата на

ubb
mc

На територията на фестивала ще бъдат позиционирани няколко лекарски екипа. Важно е да се информирате за тяхното местоположение от предварително изнесените информационни табла, за да сте подготвени, в случай на нужда.

Полагаме усилия, за да направим Hills of Rock достъпен за хора с увреждания.

Предвидени са по-широки допълнителни ленти на входовете, така че да бъде максимално улеснено преминаването през главния вход на фестивала, както и специални тоалетни на лесно достъпни места.

При нужда от допълнително съдействие, не се колебайте да се свържете с нас!

Имайте предвид, че Вашият билет за Hills of Rock не включва осигурено паркинг място. Паркинг местата около фестивала са ограничен брой. Горещо препоръчваме да използвате градски транспорт или такси.

За да гарантираме комфорта на всички посетители, около всички сцени има достатъчно места за сядане. Не е позволено да взимате допълнителни столове, освен ако това състоянието Ви не го налага.

На практика, не е забранено да дойдете с детска количка на събитието, но имайте предвид, че звукът е с много висока сила и това може сериозно да увреди слуха на Вашето дете.

Пишете ни на info@festteam.bg или на официалната ни страница във Facebook – следим редовно всички коментари, мнения и въпроси.

декларация за придружител

Изтеглете декларация за придружител за непълнолетни лица от тук

общи условия на организатора

Прочетете общите условия на Fest Team за достъп до събитието